Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 177 termínů závodů
V minulosti zadáno 10135 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 08.10.2016
Datum konce závodu 15.10.2016
Místo konání závodu Tovačov
Kraj Olomoucký
Název závodu Carp maraton Tovačov 2016
Název vodní plochy Annín III
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně
Upoutávka
Přihlášky závodníků
Dvou nebo tří členný carp team (dále pouze CT). Závodu se účastní maximálně 33 CT rozdělených do tří sektorů. Všichni dva až tři členové CT mají stejná práva a povinnosti.
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. Pátek 7.10. 2016
- registrace CT – od 14:00hod do 20:00hod.
- páteční večer – posezení, občerstvení, volná zábava
Sobota 8.10. 2016
- registrace týmů – 7:00 – 8:00hod.
- zahajovací ceremoniál a losování míst - 9:00- 10:00hod.
- přesun do sektorů – od ukončení ceremoniálu a losování – 12:00hod.
- mapování a příprava lovných míst – 12:00 – 14:00hod.
- zahájení nonstop závodu – 14:00 hod.
Sobota 15.10 2016
- ukončení závodu – 9:00 hod.
- přesun k hlavnímu stanu do 12:00hod.
- Slavnostní vyhlášení výsledku 13:00 hod. a ukončení akce.
Způsob losování závodních míst Losování bude dvoukolové. První kolo určí pořadí losování lovných míst. Týmy budou losovat v pořadí dle přijetí celých plateb na účet pořadatele. V druhém kole se bude losovat místo lovu v pořadí z prvního kola losování pořadí. Za týmy, které se nedostaví k losování, bude na konci pořadí losovat zástupce pořadatele nebo pořadatelem schválená osoba.
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Startovné
Tým 15000 Kč
Typ revíru
Stojatá cca ha
Bodování Boduje se každý ulovený kapr o váze od 10kg včetně, kdy 10 gramů hmotnosti = 1 bod. Do konečného pořadí se započítá součet maximálně pěti nejtěžších týmem ulovených bodovaných kaprů. Do celkového pořadí se započítávají i úlovky od 1 do 4ks bodovaných kaprů. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být kapr neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Sakování ryb např. z důvodu focení je nepřípustné. Zasakovat rybu může team jen v případě momentální nedostupnosti sektorového rozhodčího a jen na jeho výslovný pokyn, mobilním telefonem. Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby. Pokud startující CT přivolá rozhodčího opakovaně k rybě, která bude mít o 3kg nižší váhu než je bodovaná hranice, další ulovený bodovaný kapr se nepočítá.
Ocenění pro vítěze Vyhodnoceny budou teamy, které se umístily na celkovém prvním, druhém a třetím místě a tým s nejtěžším uloveným kaprem závodu.
Zvláštní cena bude udělována za první ulovenou bodovanou rybu závodu.
1. místo – 80 000,- Kč plus hodnotné ceny od sponzorů firem FOX a Jet fish
2. místo – 60 000,- Kč plus hodnotné ceny od sponzorů firem FOX a Jet fish
3. místo – 40 000,- Kč plus hodnotné ceny od sponzorů firem FOX a Jet fish
Nejtěžší ulovený kapr závodu – 50 000,- Kč plus hodnotné ceny od sponzorů firem FOX a Jet fish.
Vítěz každého sektoru obdrží hodnotné ceny od sponzorů.
První ulovená bodovaná ryba závodu hodnotné ceny od sponzorů firem FOX a Jet fish.
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Protest
Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1 000.-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší JURY, která bude stanovena před zahájením závodu. Členové JURY: Ředitel závodu, hlavní rozhodčí, vedoucí sektoru, kterého se protest týká, kapitáni dvou vylosovaných týmů, (plus jeden náhradník).
Přesun na místa a příprava lovného místa
Dle časového rozvrhu se závodníci mohou přesunout na vylosovaná místa a započít se stavbou tábora v sobotu v 10:00 hod., na vodu (připravit lovné místo) však smí nejdříve ve 12:00 hod. Příprava lovného místa je nalezení vhodného místa k lovu, jeho označení a předběžné zakrmení. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu jezera.
Lovný sektor
Každý CT vylosuje sektor vyznačený v terénu páskou. Na vodě může být sektor vyznačen hraničními bójkami pořadatele. Pořadatel připraví GPS mapu, ve které budou zaznačeny všechny hranice pomocí GPS bodů. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s hraniční bójkou pořadatele, v průběhu závodu, nebudou tolerovány a jejich překročení , při zavážení nebo vyhledávání lovného místa, bude považováno za hrubé porušení pravidel. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, team je zodpovědný za přítomnost ne však pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru.
Lov
Lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír „Tovačovská jezera", platného od 1.1.2016 a to v režimu povolenky speciál (zelená) a systémem CH a P (chyť a pusť). Každý CT dostane výtisk RŘ TJ při prezentaci.
Povolená technika lovu
Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem, nástraha tzv. na vlas mimo háček. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže. Povolené návnady a nástrahy dle platného rybářského řádu Tovačovských jezer. Tedy jsou povoleny návnady a nástrahy jako boilies, peleta, partikl, pečivo, těsto, imitace boilies, pelet a vodních živočichů a z živé složky červi. Jako návnadu je možné použít i method mixy a boilies polévky. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. V průběhu závodu je přísně zakázáno potápění.
Povolené a povinné technické prostředky k lovu
Povolené vybavení: Loď vybavená dle BP Tovačovských jezer (max. dvě lodě na CT), echoloty, podvodní kamery, GPS, elektromotory (pořadatel nezajišťuje nabíjení baterií), tyčové bójky (tzv. H bójka je povolena jen při vyhledávání a předběžnému označení lovného místa, při samotném lovu nesmí být použita).
Zakázáno použití zavážecích lodiček!
Povinné vybavení: Každý CT musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 80cm nebo vhodným pevným rámem, odháčkovacími podložkami (na každou loď 1ks podběrák + 1ks odháčkovací podložky, 1× stejná sada musí zůstat na břehu), vyprošťovačem háčků, desinfekčním prostředkem k ošetření ryb, ekosakem. Je nutný i mobilní telefon pro spojení s rozhodčími.
K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 80 cm, používání menšího podběráku je zakázáno, mimo vhodného podběráku s pevným rámem. Při pohybu v člunech na vodní hladině je povinná záchranná vesta a její nepoužití se považuje za hrubé porušení pravidel.
Prostor
Jezero III Annínské bude rozděleno podle počtu přihlášených na 3 sektory po 11 CT. Lovná místa a hranice sektoru na břehu, budou vyznačeny v GPS mapě. Na břehu označeny páskou a na vodní hladině mohou být vyznačeny hraničními bójemi.
Pohyb a chování v průběhu závodu
Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo do připraveného kontejneru. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla u sebe v sektorech, návštěvy musí auta odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla závodníka povolit rozhodčí, závodník si však musí při návratu nechat vozidlo zkontrolovat rozhodčím v prostoru stanoviště rozhodčích. Porušení tohoto nařízení může vést k vyloučení týmu ze závodu. Je přísně zakázáno přecházet přes kolejovou vlečku ve východní části jezera a pohybovat se v prostoru provozovny ČMŠ a.s. Pohyb lodí na jezeře je povolen pouze k činnostem spojených s lovem v sektoru každého CT v souladu s těmito pravidly a řídí se provozním řádem malých plavidel dle RŘ TJ. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu pohyb plavidel zakázat úplně. Pořadatel nařizuje při plavbě použití záchranných vest. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení CMT může být člen nebo celý CT bez náhrady vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní na CMT se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto nahradit.
Pořadatel si vyhrazuje právo v případě potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k okamžitému vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.
Pořadatel WWW: http://www.kaprarskyspolek.cz/spolek/34-CARPMARATON-TOVACOV-2016/188-PRAVIDLA

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.