Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Položená

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 193 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 


 První polovina října byla u nás v Kladrubech ve znamení posledních rybářských závodů handicapovaných rybářů v roce 2019 na nádrži Záhorská. V sobotu jsme pořádali Podzimní závody, jejichž výsledek nám rozluštil tajenku celoročního závodního klání o vítěze Putovního poháru pro letošní rok a v neděli jsme hostili mládež, která se ve dvou věkových kategoriích utkala o velké množství cen. Ač nám Sv. Petr seslal dokonalé počasí, podzimního závodu handicapovaných rybářů a hostů se zúčastnilo na naše poměry pouhých 21 závodníků. Zato u nedělních závodů dětí a mládeže jsme zaznamenali jejich rekordní počet, kdy závodní kapacita naší nádrže byla zcela vyčerpána …o tom však více v samostatném článku…

                Jako již tradičně, musíme zde vyzdvihnout práci členů ČRS MO Kladruby, kteří opět dokonale připravili revír, zajistily ceny, poháry pro vítěze a připravili občerstvení pro všechny zúčastněné.  Chuťové poháry účastníků obšťastnily grilované produkty z dílny Maso Třebovle, dále uzení kapři, pstruzi, klobásy a tradiční specialita „vepřové z lorny“ z produkce bratrů Kletečkových. O sladké delikatesy se zasloužila rodina Havlových, která pro závodníky připravila produkty ze svého pekařství. Kvality koláčů, tyčinek a housek z vlašimské pekárny Turek snad ani není třeba zmiňovat J. Benešovský pivovar Ferdinand a společnost Kofola zajistila potřeby pitného režimu pro všechny zúčastněné.

                Při závodě byly povoleny všechny techniky lovu na udici s jedním háčkem a návazcem, které jsou stanoveny v rybářském závodním řádu. Na regulérnost závodu dohlíželi rozhodčí z řad členů ČRS MO Kladruby, kteří měřili ulovené ryby, dohlíželi na regulérní průběh závodu a asistovali handicapovaným rybářům. Ač jsme před závody zarybnili revír větším množstvím kapra a pstruha, úlovky nebyly nijak výrazné…s největší pravděpodobností pokročilá roční doba a výkyvy tlaku způsobily po oba dva dne menší množství ulovených ryb, což nás v průběhu závodu mrzelo! Přírodě ani rybě neporučíš… Nastalá skutečnost ukázala, kdo je rybářským mistrem, a kdo i za nepříznivé konstelace je schopen ulovit větší počet ryb…startovní pozice měli všichni stejné a šlo již pouze o zvolení správné taktiky…

                Po pětihodinovém klání a kratším sečtení ulovených ryb jsme mohli přistoupit k vyhlašování výsledků.  Cenu za nejlepší ženu si odnesla stálice startovního pole Jitka Zrnová z Benešova, které tentokráte kvůli zdravotním komplikacím nemohla konkurovat Gabriele Tauberová, která též přišla o možnost bojovat o vítězku Putovního poháru, na kterou měla velmi slibně našlápnuto! Největší rybu, 51cm kapra, zdolal Martin Havlíček ze Zbiroha, který se celkově umístil na třetím místě. Stříbrnou medaili vybojoval reprezentant ČR v plavané Martin Kovář, který se svými kluky neúnavně „objíždí“ naše závody a je nám velkou oporou…Vítězem Podzimních závodů se stal kladrubský Josef Štefanica, teprve patnáctiletá naděje rybářského sportu, který na techniku feeder zdolal 17 ryb v délce 286cm. Vítězům gratulujeme!

                Letošní boj o vítěze Putovního poháru byl na předních příčkách před rozhodujícím Podzimním závodem velmi vyrovnaný…vítězem se mohlo stát pět rybářů…nejlepší pozici měla zmiňovaná Gábina…druhým byl Zdeněk Hamouz a o bronz se mohli utkat pánové Hirman a Seidl, oba reprezentanti ČR v plavané, oba se stejným počtem bodů…na záda jim dýchal Radek Zahrádka, šéf LRU na ČRS v plavané…vzhledem k tomu, že Gábina a Radek se posledního závodu nemohli účastnit, probíhal boj zmiňovaných třech! Zdeněk totálně „vyhořel“, ač mu na vítězství stačila jakákoli ulovená ryba, neulovil žádnou a o vítězi rozhodl souboj Miloše a Honzy…regulérností jejich souboje byl i fakt, že si vylosovali místa vedle sebe…není třeba prodlužovat, úspěšnějším byl „vozíčkář“ Miloš Hirman, který svou pátou pozicí na Podzimních závodech potvrdil svou celoroční skvělou výkonnost a stal se již potřetí vítězem kladrubského Putovního poháru.  Ještě jednou gratulujeme „Krtku“!

                Tentokráte nebudeme zmiňovat naše sponzory, lidi a společnosti, kteří nás neúnavně podporují, a bez kterých bychom nemohli fungovat… Žádáme Vás, abyste navštívili naše webové či FB stránky, kde je uvádíme a budeme rádi, když se do jejich řad zapojíte! Jsme v očekávání Vaší pomoci.

                Výsledkové listiny a fotografie z Podzimního závodu zasíláme v přílohách a budou zveřejněny na našich FB a web stránkách www.handicap-rybari.cz nebo https://www.facebook.com/handicapovanirybarikladruby.

                Přejeme Vám úspěšné zvládnutí předvánočního shonu, pohodové časy vánoční a v příštím roce se Vám před výstavou FOR FISHING 2020, které se budeme opět účastnit, ozveme!

 



Poř.JménoMěstoBodyKBody do žebříčku
1
Tehov
2860.00020
2
Kladruby
1960.00019
3
 
1860.00018
4
Kácov
1380.00017
5
Kladruby
1110.00016
6
Benešov
770.00015
7
Zbiroh
730.00014
8
Zbiroh
490.00013
9
 
00.0001
9
 
00.0001
9
Kladruby
00.0001
9
Kamberk
00.0001
9
Kladruby
00.0001
9
Česká Lípa
00.0001
9
Česká Lípa
00.0001
9
 
00.0001
9
Kladruby
00.0001
9
Načeradec
00.0001
9
 
00.0001
9
Klatovy
00.0001


 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 12.10.2019
Místo konání závodu Kladruby
Kraj Středočeský
Název závodu Rybářské závody
Minulé závody

30.09.2017 - Kladruby - Rybářské závody

29.04.2017 - Kladruby - Rybářské závody

Název vodní plochy nádrž Záhorská – 411 120
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně




Přihlášky závodníků
V den závodu od 06.00
Možno předem na email handicapovanirybari@gmail.com

Závody pro max. 40 handicapovaných rybářů a členů ČRS MO
Kladruby

Časový harmonogram závodu
První část od 09.00 hodin do 14.00 hodin
 

06:00                  Příjezd pořadatelů, příprava závodiště

07:30 - 8:30       Prezentace, losování lovných míst

08:30 - 8:55       Příprava na lovných místech

08:55 - 9:00       1. signál  - základní krmení

09:00                  2. signál - start závodu

13:55                  3. signál - 5 min. do konce závodu

14:00                  4. signál - konec závodu

14:30                  Slavnostní vyhlášení výsledků

15:00 – 18:00    Volná zábava

Způsob losování závodních míst

Při presentaci tažením čísel odpovídajícím číslům lovných míst z „klobouku“.

Typ závodu
Plavaná
Položená
Feeder
Závod pro
Jednotlivce
Startovné
Dospělí 200 Kč
Krmení
Povoleno
Chytá se na
1 prut
1 návazec
Typ revíru
Stojatá cca ha
Bodování

Každá ulovená ryba 1cm = 1bod. Body se sčítají (čím více bodů, tím lepší umístění). Při rovnosti bodů vyhrává závodník s nejdelší ulovenou rybou, při další shodě rozhoduje celkový počet ryb. Měření a zápis ryb do úlovkového listu závodníka zajišťují předem stanovení rozhodčí. Výsledky jsou započítávány do „Putovního poháru“, který je udělován nejlepšímu rybáři se součtem bodů dosažených na závodech pořádaných naší organizací v průběhu celého roku 2018. Průběžné pořadí budete moci sledovat na našem webu www.handicap-rybari.cz.

Ocenění pro vítěze

Pro prvních deset závodníků jsou připraveny hodnotné ceny. K tomu si první tři umístění odnesou poháry. Připraveny jsou též ceny pro nejlepší rybářku a za největší ulovenou rybu.

Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.)

Podmínky lovu: Soutěž se řídí rybářským řádem ČRS s omezením na jeden prut, jeden návazec a jednoduchý háček (plavaná, položená, feeder). Vnadění - krmení je povoleno ze břehu počínaje pěti minutami před závodem a následně v průběhu celého závodu. Nástrahy jsou povoleny jak živočišného, tak rostlinného původu. Množství návnady není hmotnostně omezeno. Závodník loví sám za sebe, povolena pouze asistence při napichování návnady a podebírání ulovené ryby pro ZTP. Po vyproštění háčku a změření úlovku je závodník povinen ulovené ryby s maximální šetrností obratem vrátit vodě. Povinným vybavením každého závodníka je vyprošťovač háčků a podběrák.

Pořadatel WWW: http://handicap-rybari.cz

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.