Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Položená

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 192 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 04.10.2017
Datum konce závodu 08.10.2017
Místo konání závodu Kostelec nad Labem
Kraj Středočeský
Název závodu Jet Fish Carp marathon Labe – podzim 2017
Název vodní plochy Labe
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně
Přihlášky závodníků
Možno předem na email cm-praha@seznam.cz
Registrace:
- Tým se registruje pomocí řádně vyplněné přihlášky, která je na našem webu. Týmy budou registrovány v pořadí, v jakém k nám dorazí registrační emaily. Obratem Vám zašleme číslo účtu a variabilní symbol k zaplacení startovného.
Přihlášky zde: http://www.cm-praha.cz/o_zavode/prihlasky/
Počet týmů: max. 25
V případě, že do 7 dnů od data přihlášení, nebude bez důvodné omluvy uhrazeno startovné na zaslaný účet, bude registrace týmu zrušena a místo bude nabídnuto dalším týmům.
- Zruší-li registrovaný tým registraci, startovné se vrací v 70 % výši.
- pokud se týmu, který se po úhradě startovného bude chtít ze závodu odhlásit a podaří se mu za sebe sehnat náhradní tým a tento tým uhradí včas startovné, bude odhlášenému týmu startovné vráceno v plné výši
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. 4. 10. 2017
- 16:00 – 19: 00 – registrace závodníků ( Sraz účastníků v areálu fotbalového hřiště v Kostelci nad Labem )
-19: 30 – 20:00 – losování lovných míst
- večerní posezení a zábava
Pro každého člena registrovaného týmu 1 x porce grilované kýty zdarma
4. 10. 2017
- 05: 00 přesun na lovná místa
- 05: 00 – 09: 00 - mapování dna, zakrmení lovného místa
09: 00 – 10: 00 – klid na vodě ( zákaz krmení, zákaz vstupu na vodu )
- 10: 00 – start závodu
8. 10. 2017
- 10: 00 – konec závodu
- 12: 00 – vyhlášení vítězů a předání cen
Způsob losování závodních míst Nejdříve se vylosuje pořadí, v kterém budou následně týmy losovat lovné místo. Pořadí se bude losovat dle data přihlášení jednotlivých týmů. Tým, který se nedostaví k prezentaci včas, bude za něj losovat hlavní rozhodčí. Vylosované místo si není možné mezi týmy vzájemně měnit.
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Startovné
Tým 7000 Kč
Krmení
Povoleno
Typ revíru
Tekoucí
Osádka ryb Labe u Kostelce nad Labem – revír 411049 – Labe 17 Závodní úsek bude začínat po proudu pravý břeh řeky od výtoku z borecké tůně u ř. km 868,8 a pokračovat bude až k jezu v Kostelci Nad Labem., kde bude konec. Rozdělen bude na dva sektory.
Bodování VÍTĚZEM SE STANE TÝM S NEJVYŠŠÍM SOUČTEM VÁHY TŘECH BODOVANÝCH KAPRŮ. K VÍTĚZSTVÍ MŮŽE POSTAČIT I JEDEN ULOVENÝ KAPR A AMUR, NEBO DVA ULOVENÍ KAPŘI A AMUŘI, POKUD VÁHA BUDE VĚTŠÍ NEŽ V PŘÍPADĚ TŘECH ULOVENÝCH NEJTĚŽŠÍCH BODOVANÝCH RYB. V PŘÍPADĚ ROVNOSTI KIL ROZHODUJE O POŘADÍ NEJTĚŽŠÍ ULOVENÝ KAPR A AMUR. POKUD NEROZHODNE ANI TOTO KRITÉRIUM, BUDE PRO URČENÍ POŘADÍ ROZHODUJÍCÍ ČAS ULOVENÍ PRVNÍHO BODOVANÉHO KAPRA.
Minimálně jeden člen týmu musí mít mobilní telefon a při ulovení bodované ryby prozvoní sektorového rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační cedulí, kde budou údaje o ulovené rybě , zapíše ulovenou rybu do karty týmu a karty rozhodčího. Úlovek v kartě stvrdí člen týmu a rozhodčí svým podpisem.
Ocenění pro vítěze Týmy, které se umístí na celkovém prvním, druhém a třetím místě, nemají nárok na cenu za vítěze sektoru.
Finanční výhry se vítězům, vyplatí ihned po vyhlášení vítězů.
1. Místo:
- hotovost 30.000,–Kč
- věcné ceny - poháry, medaile
2. Místo:
- hotovost 20. 000,- kč - věcné ceny - poháry a medaile
3. Místo:
- hotovost 15. 000,- kč - věcné ceny - poháry a medaile
Speciální ceny:
Sektor A:
1. Místo 7000,- věcné ceny
2. Místo věcné ceny
3. Místo věcné ceny
Sektor B:
1. Místo 7000,- věcné ceny
2. Místo věcné
3. Místo věcné ceny
Nejtěžší ryba závodu 5000,- kc v hotovosti + Trofej
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Protest:
- Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1.000.- Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší protestní komise.
Členové komise: Hlavní pořadatel závodu, hlavní rozhodčí, rozhodčí sektoru, kterého se protest týká a dva kapitáni vylosovaných týmů z daného sektoru. Dále budou pozváni k podání vysvětlení také kapitán týmu, který podal protest a kapitán týmu, kterého se protest týká.
Povolená technika lovu:
- Soutěží dvoučlenná mužstva (mohou mít třetího, který může rovněž chytat a má veškerá práva a povinnosti, jako první dva soutěžící). Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 4 pruty. Na každém prutu bude povolená pouze taková montáž, aby v případě utržení došlo k uvolnění použité zátěže a pouze s jedním návazcem a jedním jednoháčkem. Protihrot je povolen!
- Nástraha musí být umístěna mimo háček (klasická metoda na vlas).
- Zákaz používání krmítek a feederových krmítek!
- obalování olov povoleno
- Povolen pouze lov na položenou.
- Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) a pelety.
Obalovací těsta na nástrahy, dipy, gely a PVA povoleny. Zarážky imitující partikl jsou povoleny! K vyvážení a k nadzvednutí nástrahy je povoleno pouze plovoucí boilie a zarážky imitující partikl.
- Zig Rig povolen
- závážení montáží povoleno ( je ale třeba brát ohled na lodní dopravu )
Krmení:
- Partikl povolen - method mixy, šroty povoleny - zákaz použití živých návnad ( červy, žížaly, atd. ) - Používání hlíny a lepidel povoleno
- Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně.

- Krmení možné ze břehu i ze člunu, použití lopatky, kobry, nebo praku (košíčkové praky povoleny) povoleno. - Krmení raketou (spombem, red-mamou, …) povoleno.
- závážecí lodičky povoleny
Lovný prostor:
- lovná místa je přísně zakázáno označovat jakýmkoliv způsobem
- lovné místo bude vyznačeno na břehu tabulkou s číslem místa
- Lovné sektory budou vyznačené páskou
- Vstupovat do lovného místa během závodů smí rozhodčí a pořadatel. Ostatní osoby pouze se souhlasem členů týmu v daném lovném místě.
- V případě, že při zdolávání ryba zajede do sousedního lovného místa a dojde k zamotání udice sousedního týmu, může tento tým podat následně protest a ryba nebude započítána. Protest musí být podán neprodleně ještě před zapsáním ryby rozhodčím. Při zdolávání ryb je možné, pro jejich bezpečné zdolání, vstoupit do vody do výšky pasu, nebo rybu zdolávat z člunu.
Povinné vybavení:
- Každý tým musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 70 cm, odháčkovací matrací, dvěma saky k případnému uchovávání bodovaných ryb (v každém saku mohou být maximálně dvě ryby), vyprošťovačem háčků.
Doporučujeme použít při použití člunu záchranou vestu.
Použití člunu na vlastní nebezpečí.
Pohyb a chování v průběhu závodu:
- Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k přírodě a k uloveným rybám! Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky a tyto odvézt.
Závěrečná ustanovení:
- Pořadatel si vyhrazuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného a svým podpisem na registrační kartě. Jakékoliv porušení pravidel znamená, okamžité vyloučení týmu ze závodu bez náhrady!
- pokud bude po registraci některý člen týmu přistižen, že v areálu zázemí závodu, nebo kdekoliv v lovných sektorech narušuje veřejný pořádek (agresivní chování, útoky na ostatní účastníky závodu, atd.) bude celý tým bez náhrady vyloučen a okamžitě je povinen opustit areál závodu nebo své lovné místo. V takovém případě již nebude na Carp Marathon Labe vpuštěn. Všichni účastníci Carp Marathonu Labe se zúčastňují na vlastní nebezpečí a pořadatel nenese žádnou odpovědnost za žádnou způsobenou škodu.
Po celou dobu konání akce bude přítomen kameraman a fotograf. Všichni účastníci dávají svým podpisem při registraci souhlas k pořizování záznamů a použití pro komerční užití.
Pořadatel WWW: http://www.cm-praha.cz/propozice-2/

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.