Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Položená

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 194 termínů závodů
V minulosti zadáno 10095 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 13.10.2017
Datum konce závodu 15.10.2017
Místo konání závodu Poděbrady
Kraj Středočeský
Název závodu PODĚBRADSKÁ PADESÁTKA
Název vodní plochy Jezero II. Poděbrady
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně
Přihlášky závodníků
Možno předem na email ondradusek@seznam.cz
50 hodinový závod dvoučlenných nebo tříčlenných týmů
Počet týmů: 20
Hlavní pořadatel: Ondřej Dušek, tel: 724 784 604, Heřmánková 261, Poděbrady 290 01
Přihlášky:
Musí obsahovat: název týmu, jména závodníků a telefonní kontakt. Přihlášky zasílejte na e-mail: ondradusek@seznam.cz Přihláška je platná až po zaplacení startovného!
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. pátek 13.10.2017
07:00 – 09:00 hod sraz závodníků na parkovišti
09:00 – 09:30 losování
09:30-12:00 příprava + vážení krmení
12:00 start závodu
Neděle 15.10.2017
14:00 konec závodu.
15:30 vyhlášení
Způsob losování závodních míst První losování bude podle datumu přihlášek a jedná se o pořadí losování. V druhém losování se losuje již sektor!
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Startovné
Tým 5000 Kč
Povolené nástrahy Povolené nástrahy: boilies a pelety. (Obalovací těsta, boostery a dipy jsou povoleny).
Zakázané nástrahy Nesmí se lovit (chytat) na:
Housku, chleba a jiné pečivo, foukané a extrudované kukuřice (pufy) a jiné extrudy, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy!
Krmení
Povoleno
Povolené návnady jsou boilies, pelety, method mix a partikl (řepka, kukuřice, tygří ořech) – partikl musí být řádně upraven, v opačném případě jej může rozhodčí do konce závodu zabavit.
Množství krmení použitého při závodě je omezeno na 30 kg / tým - bude zkontrolováno a zváženo před začátkem závodu rozhodčími!
Typ revíru
Stojatá cca 15 ha
Osádka ryb Pískovna o rozloze 15 ha. Průměrná hloubka 8-10 m. Dno je většinou písčité s nánosem sedimentů. Břehy jsou příkré a je třeba dbát zvýšené opatrnosti.
Bodování Bodovanou rybou je kapr a amur od 60 cm včetně.
Každému týmu se sčítají váhy 5 nejtěžších bodovaných ryb. Tým, který bude mít nejvyšší součet vah 5-ti bodovaných ryb vyhrává. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, váha nejtěžší bodované ryby, poté váha 6,7.. bodované ryby.
Přechovávání a měření úlovku:
Ryby, které nebudou ihned po ulovení zváženy, musí být uloženy do ekovaku (ekovezírku nebo saku). V jednom eskosaku lze přechovávat maximálně jednu rybu. Tým ihned po ulovení bodované ryby „prozvoní“ mobilním telefonem úsekového rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační tabulí a zapíše úlovek do karty týmu. Pravdivost zapsaného údaje v kartě stvrdí rozhodčí svým podpisem. Pokud bude ryba zaseknuta před koncem závodu, má tým po ukončení závodu 15 minut na její zdolání. Pokud to do této doby nestihne, nebude zdolaná ryba započítána do výsledku závodu.
Ocenění pro vítěze 1. místo – Poháry, finanční hotovost 15.000,- Kč, věcné ceny
2. místo – Poháry, finanční hotovost 12.000,- Kč, věcné ceny
3. místo – Poháry, finanční hotovost 10.000,- Kč, věcné ceny
4.-10. místo – Věcné ceny
Nejtěžší kapr závodu – Pohár, finanční hotovost 3.000,- Kč, věcné ceny
Při nízkém počtu závodníků má pořadatel právo ponížit ceny!
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Povinná výbava:
Podběrák (minimální délka ramene 90 cm), podložka (ideálně 2ks a vaničkový typ), dezinfekce, minimálně 2x ekosaků.(jako ekosak nelze považovat sak na vážení!) + povinná výbava dle RŘ.
Pravidla:
Závod se chytá metodou chyť a pusť! Soutěží dvou-tří členné týmy. (lze závodit i jako jednotlivec, v takovém případě však lze lovit pouze na 2 pruty)
Chytá se na svazové vodě, proto je důležité vlastnit platný rybářský lístek a legitimaci (povolenka pro daný revír je v ceně startovného)
ZÁVOD PROBÍHÁ NA SVAZOVÉ VODĚ, PROTO PLATÍ STANDARDNÍ PODMÍNKY DLE RŘ! (mimo výjimky na lov 24 hod)
Každý tým chytá na 4 pruty. Pátým prutem lze pouze krmit (raketa, spomb, košíček), ale nelze jej použít jako marker k označení krmného místa.
Krmí se pouze ze břehu (prak, kobra, spomb, košíček, raketa, PVA). Zákaz použití jakéhokoliv plavidla včetně zavážecích lodiček. Nahazovací echoloty jsou povoleny pouze před začátkem závodu.
Zákaz použití pletených šňůr na celém návinu. V případě použití šokové šňůry (max 10m) je povinnost použít v délce minimálně 1 m olověnou šňůru nebo min 0,50 mm florocarbon. Montáže musí být výhradně průběžného typu, tak aby v případě utržení montáže olovo vždy odpadlo.
Zákaz používaní jakéhokoliv druhu krmítek.
Vzhledem ke strmým břehům na většině míst, platí přísný zákaz vstupování do vody!
Nesmí se namačkávat vnadící, krmítková a jiná směs na olovo. Pokud ryba vjede do jiného sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně! V případě protestu se ryba nebude počítat.
Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní včetně návštěv mohou vstoupit do sektoru jen se souhlasem závodníků.
Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole. Při hrubém porušení pravidel (použití nepovolených nástrah, překročení množství povoleného krmení, nerespektování pokynů rozhodčího, nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu nebo provinění proti rybářskému řádu) bude tým napomenut a mohou mu být odečteny až všechny úlovky do doby zjištění porušení pravidel! Při druhém provinění bude tým diskvalifikován bez náhrady startovného!!! O trestu rozhoduje pořadatel závodu a hlavní rozhodčí!
Protesty:
Při podání protestu musí protestující složit kauci 1000,- Kč do rukou pořadatele, při neuznání protestu kauce propadá pořadateli. Protest musí být podán neprodleně do 30-ti minut. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel.
Organizátor si vyhrazuje právo použít fotografie a videonahrávky z průběhu závodu na reklamní a mediální účely.
Pořadatel má výhradní právo do začátku závodu učinit změnu v propozicích. Závod probíhá za každého počasí, ale pořadatel si vymezuje právo přerušit či ukončit závod z důvodu živelné pohromy.
Závodníci zaplacením startovného potvrzují, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí!

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.