Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 189 termínů závodů
V minulosti zadáno 10116 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 15.06.2017
Datum konce závodu 18.06.2017
Místo konání závodu Čelákovice
Kraj Středočeský
Název závodu 5. ročník Carp Tour Řehačka 2017
Název vodní plochy Řehačka
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně




Přihlášky závodníků
Možno předem na email eichi.jiri@email.cz
Závod je uspořádán pro 13 týmů.
Registrace proběhne zasláním přihlašovacího e-mailu na adresu: eichi.jiri@email.cz. Startovné je splatné do 15 dnů po přihlášení a zpětného potvrzení. V případě, že do 15-ti dnů (+max 2 dny banka)od data potvrzení, nebude uhrazena záloha na zaslaný účet, bude registrace týmu zrušena a místo bude nabídnuto dalším zájemcům. Ve zpětném potvrzení budou obsaženy platební údaje. V přihlášce se uvede název týmu, jména závodníků a případného pomocníka, ti se mohou změnit, ovšem pouze do začátku prezence závodu. Zaplacením startovného, závodní tým souhlasí s regulemi závodu. Průběžně přihlášení se budou aktualizovat na FB stránkách závodu a na www.rybaricelakovice.cz
Účast na závodech lze zrušit nejdéle 16. 5. 2017, tedy 30 dní před závodem. V tomto případě se vrací týmu 90% startovného, z důvodu nákladů vynaložených na realizaci závodu. Při stornování účasti na závodu po tomto datu, startovné propadá pořadateli.
Možnost přihlášení na závody bude od 1. 2. 2017, 00:00:01 formulář pro přihlášení, bude po dostupný na www.rybaricelakovice.cz od 29. 1. 2017.
Ukončení přihlášek bude dle obsazení závodu, ale nejpozději k datu 30. 4. 2017
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. 15. 6. 2017
17 až 18:00 - sraz závodníků
18:00 - losování závodních sektorů (možnost obhlídky míst)
19:00 - společná večeře, pivo, grilované pochoutky, zábava,
- přesun na sektory až po večeři
16. 6. 2017
6:00 - příprava, možnost mapování sektoru, zakrmování, značení lovných míst
9:00 - začátek závodu 1 signál,
18.6. 2017
11:00 - konec závodu 2x signál
13:00 -vyhlášení výsledků
Způsob losování závodních míst Losování závodních sektorů se provádí podle klíče: První losování provádí první přihlášený tým závodu, který si vylosuje číslo svého závodního sektoru a následně vybere z osudí jméno dalšího losujícího týmu.
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Startovné
Tým 3000 Kč
Povolené nástrahy Nástrahou se rozumí boilies, pelety, tygří ořech
Krmení
Povoleno
Návnadou se rozumí boilies, pelety, tepelně upravená řepka Množství návnad a nástrah není omezeno! Vše ostatní je zakázáno, včetně vnadění tygřím ořechem!!!
Chytá se na
Doplňující údaje: Závodní tým loví na čtyři pruty a je povolena pouze forma průběžné montáže, s jedním návazcem a jedním jednoháčkem. Zákaz použití pletených šňůr jako šokový nástavec!Povolen pouze šokový vlasec nebo šňůra s olověným jádrem
Typ revíru
Stojatá cca ha
Osádka ryb Revír 411 164 Labe 19 A - Řehačka. Tůň Řehačka - 12 ha pískovna – stáří cca 70 let. Nikdy nevypuštěná. Zarybněná převážně kaprem, amurem a sumcem. Je zde hojně zastoupena i bílá ryba, zejména cejn velký. Tůň je poseta stulíkovými poli nevelkého rozsahu. Dno je štěrko-písko-bahnité, s průměrnou hloubkou 2,5 metru a s předpokladem drobných či větších vázek.
Bodování Boduje se váha zaokrouhlená na dvě desetinná místa (např. 3,45kg). Je bodován kapr od váhy 3 kg (včetně) a každý ulovený amur. Pro celkové vítězství se sčítá váha tří nejtěžších ryb, které tým v průběhu závodu ulovil. V případě rovnosti součtu vah, rozhodne o vítězi nebo o umístění týmu váha nejtěžší ryby, kterou tým v průběhu závodu ulovil. Pokud se objeví i shoda v tomto kritériu, rozhodne váhový průměr všech bodovaných ryb, které tým v průběhu závodu ulovil. Vážení probíhá pouze za přítomnosti rozhodčího. Rozhodčí se přivolává telefonem prozvoněním. Po zdolání ryby a do příchodu rozhodčího, rybu co nejšetrněji zasakujeme v ekosaku. Ulovené ryby se váží v identické vážící tašce a váze rozhodčích. Bodovaná ryba bude focena spolu s fotopanelem, na kterém bude vyznačen druh ryby, váha, čas ulovení, název týmu a jméno lovce. Dále bude zapsána do úlovkového listu týmu a do bodovací listiny rozhodčího.
Ocenění pro vítěze 1. místo - 3x pohár, 3 x medaile, věcná cena
2. místo - 3x pohár, 3 x medaile, věcná cena
3. místo - 3x pohár, 3 x medaile, Věcná cena
4. – 13. místo – každý obdrží účastnickou cenu závodu
První bodovaná ryba - 1x upomínkový předmět, věcná cena
Nejtěžší ryba závodu - 1x soška, věcná cena
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Lov bude probíhat v určeném sektoru. Závodníci budou lovit z odhozu nebo za použití zavážení. Zavážení je povoleno pro nástrahy i pro návnady. Dále jsou povoleny pouze tyčové bóje, lodě a echoloty. Zdolávat úlovek lze i z nafukovacího člunu, ovšem při takovém zdolávání se musí lovící vždy pohybovat pouze ve svém sektoru, popř. může o povolení zdolat rybu požádat závodníky ze sousedního sektoru. Loví se metodou chyť a pusť
. Při podebírání a vážení ryby je nutné použití podběráku, podložky a vážícího saku. Každé zdolané rybě musí být poskytnuta náležitá péče (co nejkratší doba na břehu, desinfekce většího poranění, dostatečné zvlhčování, atd.) Za hrubé porušení etiky lovu bude považována manipulace s rybou mimo odháčkovací matraci. Zákaz vracení úlovku zpět do revíru bez jeho aktivní odezvy.
Aktivní odezva ryby – při zdolávání ryby dochází k překyselení svalových vláken a dochází ke strnutí (křeči), které může způsobit uhynutí ryby. Proto je nutné, aby při vracení ryby do revíru byl rybě poskytnut čas na odeznění tohoto strnutí. V tomto případě bude ryba položena do vody, bude držena za ocasní násadec a břišní část těla a krátkými pohyby vpřed a vzad jí bude vháněna okysličená voda do žáber. V okamžiku odeznění příznaků křeče ryba odpluje bez cizí pomoci.
Povinné vybavení:
Každý tým musí být vybaven vhodnými podběráky o délce ramene minimálně 70 cm (doporučujeme 100cm), odháčkovací matrací, eko-sak k případnému uchovávání bodovaných ryb (v každém saku může být maximálně jedna ryba), vyprošťovačem háčků a popřípadě člunem (vzhledem ke složité dostupnosti některých míst).Počet saků a podběráků u jednoho týmu - min. 2ks. Vezírek není považován za sak!
Sestavení týmu:
Závod je uspořádán pro 13 týmů. Tým se skládá ze dvou závodníků a jednoho pomocníka, který není povinný, ale pokud je přítomen, musí být zapsaný na startovní listině a má stejná práva jako závodník.
Značení sektoru:
sektor je označen na vodě bójemi, na břehu fábory, reflexní barvou a cedulemi
Je doporučeno:
Z důvodů množství vázek doporučujeme kmenový vlasec o síle minimálně 0,28mm.
Přesun na místa
Po losování a společné večeři se soutěžící mohou přemístit na obhlídku sektoru, přemístit se do sektoru, začít stavět přístřešky a připravovat udice. Vyjíždět na vodu, mapovat loviště a zakrmovat, smí až 16. 6. od 6:00. Nastražení udice je povoleno až po zahájení závodu!!!
Protest a komise rozhodčích:
Během závodu a nejdéle však 15 minut po skončení závodu, lze podat ústní protest oproti kauci 1000Kč. V případě uznání protestu se kauce vrací, jinak propadá pořadateli. Před začátkem závodu bude ustanovena komise rozhodčích. Ta o protestu rozhodne a oznámí verdikt nejpozději do 1 hodiny po skončení závodů, nejdéle však do vyhlášení výsledků.
Vyloučení ze závodu a sankce:
V případě, že dojde k prvnímu porušení pravidel závodu (zejména věcí zakázaných propozicemi), které budou uznány komisí rozhodčích, bude tým penalizován odečtem bodů v celkové výši momentálně dosaženého počtu bodů v závodu. Při druhém porušení je tým diskvalifikován a vyloučen.
Pohyb a chování v průběhu závodu:
Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k přírodě a k uloveným rybám! Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty a rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky ze svého závodního sektoru a tyto odvézt (bude provedena kontrola). Závodní tým musí být v období od 00:00 do 04:00 hodin osvětlen neoslnivým světlem bílé barvy.
Vše co není v propozicích povoleno, je zakázáno!!!!!
Všichni účastníci závodu se zúčastňují na vlastní nebezpečí a pořadatel nenese žádnou odpovědnost za závodníky způsobenou škodu třetím osobám, případná zranění a úrazy závodníků.
Komise rozhodčích:
Komise rozhodčích je tříčlenná a je tvořena:
1. pořadatel
2. pořadatel
3. zástupce vybraný ze závodních týmů (popř. náhradník)
Ostatní:
Pořadatel si vyhrazuje právo na doplnění či úpravu propozic, nejpozději však do zahájení závodů.
Stejně jako v loňském roce bude možné si objednat na po dobu závodů jídlo, donášku pečiva a nápojů. Všem bude nabídka zaslána na přihlašovací email, cca 1 měsíc před zahájením závodu.
Pořadatel ji vyhrazuje právo propozice doplnit. Nejpozději však do zahájení závodů.
Pořadatel WWW: http://www.rybaricelakovice.cz/

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.