Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 192 termínů závodů
V minulosti zadáno 10116 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 01.07.2017
Datum konce závodu 08.07.2017
Místo konání závodu Mladoňovice
Kraj Jihočeský
Název závodu Asuán Cup 168 hodin
Název vodní plochy Nádrž Asuán
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně




Přihlášky závodníků
Možno předem na email spolekrybarumladonovice@seznam.cz
Počet stanovišť 20.Družstva: soutěží družstva s maximálním počtem čtyř závodníků. Při lovu se mohou aktivně účastnit všichni členové týmu.
Po přihlášení a zaplacení zálohy 3 000,- Kč bude tým zapsán na startovní listinu.Doplacení startovného 10 000,-Kč do 31.5.2017.Pokud nebude startovné zaplaceno v uvedeném termínu,bude tým vyškrtnut ze startovní listiny,bez vrácení zálohy.
Uhrazení zálohy a startovného na účet:1018869163/0800
IBAN : CZ89 0800 0000 0010 1886 9163
BIC : GIBACZPX
jako variabilní symbol uveďte své telefoní číslo,do kolonky zpráva pro příjemce napište název týmu.
Startovné můžete i uhradit složenkou na adresu:
Jan Coufal
Mladoňovice 38 p.Třebelovice 67532
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. Start závodu je 1.7. v 9:00 hodin,pokud dojde z nějakého důvodu ke zdržení,bude start odložen.Čas konce závodu se o toto zdržení neprodlužuje.Konec závodu je 8.7. v 8:00 hodin.
Časový harmonogram
30.6. Možný příjezd
1.7. 7:00 - Losování
9:30 - Start závodů 4.7. 19:00 - Ukončení prvního kola závodu,losování stanovišť pro druhé kolo,přesouvání na místa
22:00 - Start druhého kola
8.7. 8:00 - Konec závodu
9:30 - Vyhlášení výsledků
Způsob losování závodních míst Losovat se bude podle pořadí přihlášených závodních týmů a zástupce vylosuje nejdříve pořadí k losování a poté při druhém losování svůj sektor.Chytat se bude na dva sektory a dvoukolově,to znamená,že ten kdo chytal první polovinu závodu v sektoru A,bude druhou polovinu závodu chytat v sektoru B a naopak.Po skončení první části závodu,zástupci týmu vylosují stanoviště pro druhou část závodu.
Pokud se některý tým nebude moci dostavit ve stanoveném čase,pořadatel vylosuje za něj.Losování stanovišť bude ve stejném pořadí pro první i druhé kolo.
Týmy si mezi sebou nesmí měnit vylosovaná místa.
Závodit se bude na dva sektory.
Sektor A :Stanoviště č.1 - 10
Sektor B : Stanoviště č.11 - 20
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Startovné
Tým 13000 Kč
Povolené nástrahy boilis, pelety (boilie těsta a dipy povoleny).
Zakázané nástrahy Nesmí se chytat: na pečivo, různé foukané kukuřice, puffi a jiné extrudy, červi, žížaly ani jiné živé nástrahy – ani jejich imitace.Jako zarážka nesmí být použita žádná umělá kukuřice apod.
Krmení
Povoleno
Povolené návnady: boilie, pelety, partikl, method mix bez živých složek (pro šťouraly : ani na mrtvou žížalu apod.) Zakrmovat se smí pouze dvakrát za den a to ráno od 9:00 - 9:30 hod.a večer od 21:00 - 21:30 hod.
Typ revíru
Stojatá cca ha
Osádka ryb Voda stojatá, dno mírně bahnité, hloubka 7,0 – 1,0 m. Břeh přístupný z jedné strany, travnatý. Výskyt ryb - Kapr, Amur,Jeseter
Bodování Hodnocení úlovků: bodovanou rybou je kapr, amur a rozhodující je jeho váha v kg. Počítá se ryba od hmotnosti 10 kg včetně. Počítá se pouze ryba chycená v hlavové části, ne ryba ulovená za ploutev apod. V případě, že dvě nebo více družstev bude mít na konci závodu stejnou váhu ulovených ryb, rozhoduje nejtěžší ulovená ryba.
Přechovávání a vážení úlovku: ryby, které nebudou ihned po ulovení zváženy, musí být uloženy do eko vezírku nebo saku. Vždy pouze jedna ryba v jednom saku. Amur se nesmí sakovat a musí být neprodleně zvážen a vrácen do vody.
Rybu zváží rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a její váhu neprodleně zapíše do úlovkového listu. Ostatní týmy mají právo kontrolovat vážení ryb jiných týmů.
Ocenění pro vítěze Výhry:
1. 75 000,- Kč + Poháry
2. 45 000,- Kč + Poháry
3. 25 000,- Kč + Poháry
4. Týdení chytání pro členy týmu
5. Víkendové chytání pro členy týmu
Největší ryba:Pohár + 2 000,- (největší ryba bude honocena jako součet tří nejtěžších ryb)
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Přerušení závodu je možné v případě živelné pohromy, ohrožení rybí obsádky či životů závodníků. Hlavní pořadatel si také vyhrazuje právo zakázat (přerušit) krmení z důvodů ohrožení rybí osádky. V případě ukončení platí dosavadní výsledky.
Pravidla soutěže: Při krmení a nahazování,nesmí závodník opustit vyznačený sektor. Pokud ryba vjede na sousední stanoviště a dotkne se sestavy sousedního družstva, může toto podat protest, ale nemusí. V případě protestu se nebude ryba počítat. Vnadit se smí pomocí kobry, praku, vnadících lopatek, košíků, raket apod.,ale pouze jeden člen týmu.Při vnadění i nahazování platí zákaz vstupu do vody. Pouze při podebírání ryby může závodník vstoupit do vody, ale jen ve svém sektoru a pouze do výšky pasu. V případě potřeby může vstoupit i do sousedního sektoru, ale se souhlasem sousedního týmu. Během závodu smí do závodního sektoru vstoupit pouze rozhodčí a fotograf. Ostatní jen se souhlasem závodníků. Každé družstvo musí mít v základní výbavě dvě matrace(vaničky) na vyproštění ryby, dva podběráky min. 80 cm rameno a 4x ekosak. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně.
Porušení pravidel: při prvním porušení pravidel soutěže bude přistižený tým varován a budou mu anulovány do té doby ulovené ryby, při druhém porušení pravidel bude tým diskvalifikován. Při opravdu hrubém porušení může být tým rovnou diskvalifikován bez předchozího varování.
Hrubé porušení pravidel je:
- nerespektování vypsaných pravidel soutěže
- nerespektování pokynů rozhodčího
- nedodržení etiky sportovního rybolovu
Povolené montáže : každý tým chytá na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem bez protihrotu.Na každém prutu musí být použit Back lead.Povolen lov pouze na položenou (na těžko). Nesmí se používat drátěná, feederová ani jiná krmítka. Nesmí se ani namačkávat vnadící a krmítkové směsi na zátěž. Sestava musí být uzpůsobena tak, aby se v případě přetržení kmenového vlasce ryba bezpečně zbavila zátěže – zákaz spojování olověnky s kmenovým vlascem pomocí obratlíku atd. Zákaz používání pletené šňůry na poslední metr montáže.Měření hloubky před závodem povoleno.Délka návazce max.50 cm.Desinfekce na ošetření ryb povinná.
Protest: tým má právo vznést protest proti činům jiného týmů v případě složení kauce 1000kč. Ta bude v případě uznání protestu vrácena, v opačném případě propadá částka pořadateli. Protest řeší zástupce pořadatele s týmem, který protest vznesl, dále s týmem, na který byl protest podán.
Při nízkém počtu závodníků má pořadatel právo zrušit závod.
Co není výslovně povoleno, je zakázáno.
Závodníci startují na vlastní nebezpečí,zodpovídají za své vybavení a jednání!
Každý se účastní na vlastní nebezpečí a zaplacením startovného stvrzuje svůj souhlas s pravidly závodu.
Občerstvení zajištěno (pivo,limo,káva,apod.)
Stravování je na závodu zajištěno.Možnost zakoupit jídlo na všechny dny(snídaně,oběd,večeře) 1 Osoba / 1400 Kč

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.