Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 193 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 20.10.2017
Datum konce závodu 22.10.2017
Místo konání závodu Dešná
Kraj Jihočeský
Název závodu BETAFISH CARP CUP DEŠNÁ 2017
Název vodní plochy Dešná
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně
Přihlášky závodníků
Možno předem na email zdenekmata@seznam.cz
Počet týmů: maximálně 28
Startovné se platí bankovním převodem na účet, který bude zaslán na e-mail přihlášeného týmu. Každý tým do 30-ti dnů od potvrzení přihlášky musí uhradit startovné. Do poznámek pro příjemce uveďte jméno týmu nebo závodníka!
Pokud tým po uhrazení startovného zruší svou účast na závodu, může tak učinit do 1.8.2017 – bude mu vrácena zaplacená částka startovného ponížená o manipulační poplatek 200,- Kč. Po tomto termínu se startovné nevrací a družstvo si musí zajistit náhradu. Náhradní tým si může změnit název.
Přihlášky:
Zasílejte s názvem týmu, jmény závodníků a telefonním kontaktem na e-mail: zdenekmata@seznam.cz . Pokud nebude přihláška správně vyplněna nebude na ní brán zřetel a je tak neplatná!
Přihláška je platná až po zaplacení startovného!
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. Čtvrtek 19.10.2017
18:00 hod. přátelské posezení u dobrého jídla a pití
Pátek 20.10.2017
07:00 – 08:00 hod. příprava lovného místa
10:00 hod. start závodu
Neděle 21.05.2017
12:00 hod. ukončení závodu
13:30 hod. vyhlášení výsledků
Způsob losování závodních míst Nejdříve se vylosuje pořadí v jakém budou jednotlivé týmy losovat sektory a v tomto vylosovaném pořadí, pak vedoucí týmů vylosují svůj sektor. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná.
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Jiné: Dvoučlenný nebo tříčlenný tým
Startovné
Tým 6500 Kč
Povolené nástrahy Povolené nástrahy jsou boilies a pelety v pevném stavu v průměru 8-30 mm. Obalovací těsta, boostery a dipy jsou povoleny.
Zakázané nástrahy Nesmí se lovit (chytat) na: Housku, chleba a jiné pečivo, foukané a extrudované kukuřice (pufy) a jiné extrudy, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy! Nesmí se používat korek, umělé imitace živých nástrah jako jsou např. červi, žížaly, umělé kukuříce, tygří ořech apod. a to ani v kombinaci s boilies nebo peletou!
Krmení
Povoleno
Povolené návnady jsou boilies, pelety, methodmix a partikl (řepka, kukuřice, tygří ořech)
Množství krmení použitého při závodě je omezeno na 50 kg / tým - bude zkontrolováno a zváženo před začátkem závodu rozhodčími!
Vnadění a krmení je povoleno neomezeně po celou dobu závodu, ale jen ze břehu a to pouze pomocí PVA materiálů, spombu, rakety, lopatky, kobry, košíčku a praku. Marker povoleno používat před i během závodu, ale jen na měření hloubky ne jako bojka na označení lovného místa (vždy max. 10 min.). Odhozový echolot je povoleno používat jen před začátkem závodu!
Chytá se na
Doplňující údaje: Soutěží dvoučlenné nebo tříčlenné týmy, třetí člen týmu se může aktivně podílet na lovu. Každý tým chytá (loví) na 2 + 2 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem (háčky pouze bez protihrotu nebo s protihrotem zamáčknutým nebo upilovaným). Povolen pouze lov na položenou. Metoda lovu ZIG-RIG je povolena. CHOD-RIG, vrtulníkové a podobné sestavy jsou zakázané!
Nesmí se používat šokové pletené šňůry. Olověné šňůry se mohou používat na návazce o délce maximálně 1 metr! Nesmí se požívat drátěná feederová ani jiná krmítka. Nesmí se namačkávat vnadící, krmítková a jiná směs na olovo.
Typ revíru
Stojatá cca ha
Bodování Bodovanou rybou je kapr a amur od 8kg včetně!
Každému týmu se sčítají váhy 5 nejtěžších bodovaných ryb. Tým, který bude mít nejvyšší součet vah 5-ti bodovaných ryb vyhrává. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, rozhoduje o pořadí 6-tá a případně další nejtěžší ulovená ryba.
Přechovávání a měření úlovku:
Ryby, které nebudou ihned po ulovení zváženy, musí být uloženy do ekovaku (ekovezírku nebo saku). Ryby nad 10 kg pouze po jedné v jednom saku. Amur se nesmí sakovat a musí být neprodleně zvážen a vrácen zpět do vody! Tým po ulovení bodované ryby „prozvoní“ mobilním telefonem úsekového rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační tabulí a zapíše úlovek do karty týmu. Pravdivost zapsaného údaje v kartě stvrdí rozhodčí svým podpisem. Pokud bude ryba zaseknuta před koncem závodu, má tým po ukončení závodu 15 minut na její zdolání. Pokud to do této doby nestihne, nebude zdolaná ryba započítána do výsledku závodu.
Ryby se budou vážit stejným typem vah a saků.
Ocenění pro vítěze 1. místo – Poháry, finanční hotovost 30.000,- Kč, věcné ceny
2. místo – Poháry, finanční hotovost 20.000,- Kč, věcné ceny
3. místo – Poháry, finanční hotovost 10.000,- Kč, věcné ceny
4.-10. místo – Věcné ceny
Nejtěžší kapr závodu – Pohár, finanční hotovost 5.000,- Kč, věcné ceny
Cena pořadatele za ulovení kapra 20+kg – Šampaňské a finanční hotovost 1000,- Kč (pokud bude uloveno více kusů tak cenu získá ten nejtěžší)
Při nízkém počtu závodníků má pořadatel právo ponížit ceny!
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Povinná výbava:
Podběrák (minimální délka ramene 90 cm), podložka jen vaničkového tipu!!!, dezinfekce, minimálně 4x ekosak!
Bude zkontrolováno rozhodčími, kdo nebude mít nebude vpuštěn do závodu!
Pravidla:
Závod probíhá systémem chyť a pusť!
Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor, který je vyznačen kolíky s číslem (hranice sektoru je vždy pomyslný pravý úhel od břehu rybníka nebo se řídíte dle vymezení páskami od pořadatelů). Pokud ryba vjede do jiného sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně! V případě protestu se ryba nebude počítat. Vstoupit do vody může závodník pouze při podebírání ryby, ale jen před svým sektorem a jen po kolena. Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní včetně návštěv mohou vstoupit do sektoru jen se souhlasem závodníků.
Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole. Při hrubém porušení pravidel (použití nepovolených nástrah, překročení množství povoleného krmení, nerespektování pokynů rozhodčího, nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu nebo provinění proti rybářskému řádu) bude tým napomenut a mohou mu být odečteny až všechny úlovky do doby zjištění porušení pravidel! Při druhém provinění bude tým diskvalifikován bez náhrady startovného!!! O trestu rozhoduje pořadatel závodu a hlavní rozhodčí!
Pokud něco není v pravidlech řídíte se rybářským řádem vodní nádrže Dešná!
Protesty:
Při podání protestu musí protestující složit kauci 1000,- Kč do rukou pořadatele, při neuznání protestu kauce propadá pořadateli. Protest musí být podán neprodleně do 30-ti minut. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel.
Závodu se mohou zúčastnit i ti zájemci, kteří nejsou členy ČRS nebo MRS.
Závodníci se musí přizpůsobit požadavkům filmového štábu a fotografů, a to po celou dobu závodu. Organizátor si vyhrazuje právo použít fotografie a videonahrávky z průběhu závodu na reklamní a mediální účely.
Pořadatel má výhradní právo do začátku závodu učinit změnu v propozicích. Závod probíhá za každého počasí, ale pořadatel si vymezuje právo přerušit či ukončit závod z důvodu živelné pohromy.
Jedná se o privátní soukromou klubovou akci a pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout zájemce o závod!
Pořadatel Název: Zdeněk Maťa
Telefon: +420 724 506 006

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.