Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 194 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 


Tady snad vůbec nejsou ryby!
Rybářské závody dospělých a dětí na Krátkém rybníce, 23. a 24. dubna 2016
Pokud se někdy říká, že neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení, pak poslední ročník rybářských závodů na Krátkém rybníce tohle pořekadlo dozajista prověřil. Především mladí rybáři museli v neděli bojovat s chladem, což se jim, myslím, podařilo se ctí. Ani na účasti to nebylo nijak zvlášť patrné a mládežníků nakonec bylo tolik, že šlo o historicky druhé nejúspěšnější závody vůbec. Ryby ale bohužel až tak moc nebraly. Hlavně v sobotu to bylo doslova špatné, zvláště když mnozí z lovců ani po čtyřech hodinách rybolovu nezavadili o šupinu. "Vypadá to špatně, ale je to ještě o dost horší!" podotkl na mou zbytečnou otázku, jak to jde, s lehce otráveným výrazem jeden z účastníků. "Tady snad vůbec nejsou ryby!" postěžoval si další soutěžící, ale úsměv na tváři prozrazoval, že šlo o nadsázku. Revír je výborně zarybněn už od podzimu, jen rozmary počasí a nečekaný nápor okolo rybníka způsobily, že rybám se do braní moc nechtělo. Jenže ani to nebyla až tak pravda, alespoň podle nejlepšího výsledku Františka Pácla, který součtem 758 bodů prozrazuje nejen to, že ostatní přechytal s rozdílem třídy, ale nalovit musel okolo dvaceti šupináčů. Jak na ryby vyzrál, mi neprozradil, jen zmínil, že lovil na plovanou a zvolil speciální nástražní systém, který se ukázal jako účinný. František letos závodí už patnáctý rok a svou zálibu bere čistě jako sport, kterému leccos musel podřídit. Například na ryby si jen tak nevyrazil již několik let.
Ještě výraznějších výsledků dosáhl o den později rybářský potěr, kterému byla určitě větší zima, ale také mu více braly ryby. A to i docela velké. Tu největší 100 cm dlouhou štiku ulovil Jakub Toncr z Vranovic. Absolutním vítězem se stal zábřežský Vojta Horký, který dokázal nalovit 1380 cm ryb a "o prsa" porazil druhého Jaromíra Glocara z Lanškrouna. Oba borci potvrdili rybářskou zručnost i tím, že svým soupeřů utekli o více než 700 bodů. Dlužno dodat, že na rozdíl od dospělých rybářů se mládeži do 15 let počítá bod za každý centimetr ryby, včetně té bílé. Zajímavostí byli nejen pěkní, po zimě evidentně v dobré kondici přezimovaní kapři, ale i půl kiloví boleni a silní amuři. Jako raritu lze označit nejen úlovek štiky, ale i nečekaný záběr candáta.
Výbornou náladu obou dnů umocnily stovky návštěvníků z Lanškrouna, kteří si nejčastěji přišli dát něco dobrého z výborné kuchyně, nebo alespoň popovídat. Josef Fuchs k tomu doplnil: "Kuchyně je tu vyhlášená a tak chodí opravdu hodně domácích. Je to trošku dáno i termínem. Jde o první jarní akci před čarodějnicemi a majálesem a lidem se už chce někam si vyrazit."
Sobotní závody, které se konaly pod záštitou René Živného radního Pardubického kraje, přijeli podpořit předáním cen také regionální politici: poslankyně parlamentu ČR Květa Matušovská (KSČM) a senátor Petr Šilar (KDU-ČSL).
Pořadatelé děkují všem sponzorům, městu Lanškroun a Pardubickému kraji za finanční a materiální podporu.
článek zpracoval - F. Teichmnann člen ČRS MO Lanškroun



Poř.JménoMěstoBodyKBody do žebříčku
1
Ústí nad Orlicí
758010
2
Jablonné nad Orlicí
50309
3
Letovice
48808
4
Jablonné nad Orlicí
38307
5
Lanškroun
36806
6
Lanškroun
36305
7
Moravská Třebová
30404
8
Lanškroun
28603
9
Polička
28302
10
Pomezí
27301


 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 23.04.2016
Místo konání závodu Lanškroun
Kraj Pardubický
Název závodu Rybářské závody
Název vodní plochy Krátký
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně
Upoutávka
Přihlášky závodníků
Možno předem na telefonu 723008445
Časový harmonogram závodu
První část od 07.00 hodin do hodin
Typ závodu
Plavaná
Položená
Feeder
Závod pro
Jednotlivce
Typ revíru
Stojatá cca ha
Pořadatel WWW: http://www.crslan.cz/

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.