Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 194 termínů závodů
V minulosti zadáno 10095 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

 

Přepněte na rok 2020 a připravte se

Vloženo dne 07.12.2019

 

Rok 2020 přinese několik významných změn, které navrhli sami členové Klubu Rybářské žebříčky a všichni věří, že přispějí k větší dramatičnosti v žebříčcích a ostatních činnostech. Zde přinášíme ty nejdůležitější.
1) Závody, které bude pořádat spolek Rybářské žebříčky, budou pouze pro členy Klubu, kteří si musí prodloužit členství na další rok, nebo zaslat přihlášku nového člena nejpozději do 30.4.2020.
2) První velkou změnou je pro rok 2020 bodování v jednotlivých závodech. Bylo zjištěno, že nevyhovuje hranice max. 50 bodů za závod, protože těchto závodů je v poměru k ostatním cca jedna pětina a navíc byly tímto zvýhodněny některé kraje, kde jsou dostatečně velké vodní plochy pro 50 a více závodníků. Závodníci z ostatních krajů, kde je většinou kapacita vodních ploch okolo čtyřiceti závodníků, tak s obtížemi bojovali o přední umístění v celostátním žebříčku. Rovněž tak členové Klubu, kteří se aktivně zapojují do pořádání závodů, mají k dispozici tyto menší vodní plochy. Proto upravujeme s platností od 1.1.2020 bodování takto:
- Maximální možný počet získaných bodů v závodě je 40 (dříve 50)
- Počet započítaných nejlepších výsledků v krajích a celostátně se nemění a zůstává stejný (kraje 6 a celostátní 12)
- V návaznosti na výše uvedenou úpravu se snižuje bodové zvýhodnění u partnerských závodů, a to snížením ze 7 bodů na 5.
Členové Klubu mají možnost o zařazení jako partnerský závod požádat a jejich počet v jednotlivých krajích se nemění a je 12 za kalendářní rok.
3) Další, druhou změnou, je zavedení ligové soutěže, která byla v roce 2019 odzkoušena a v současné době zpracováváme přesná pravidla. Týmy budou moci být složeny pouze z členů Klubu. Ještě letos pravidla zveřejníme a budete se moci přihlásit. „Týmová soutěž“ bude i nadále mít svůj odkaz a stejná pravidla jako dosud, ale bude jen orientační bez nároku na ohodnocení nebo účast např. v jednorázovém závodu týmů, tak jak to bylo doposud. Hlavní týmovou soutěží bude od roku 2020 liga spolku Rybářské žebříčky.
4) Třetí novinkou je upřesnění „Poháru mistrů“. Opět bude platit, že bude pouze pro členy Klubu, kteří v daném období vyhráli závod, jehož výsledky jsou kompletně zveřejněny. Pro event. doplnění kapacity pravděpodobně umožníme i účast dalším, tzn. těm, kteří byli v nějakém závodě tzv. „na bedně“.

 

 




Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.