Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 193 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

 

Změna časového režimu - Důležité

Vloženo dne 17.08.2016

 

Na začátku nás vůbec nenapadlo, jaké velké množství rybářských závodů se pořádá a kolik rybářů se jich účastní. V průběhu tří let jsme již odzkoušeli mnoho, něco se osvědčilo a něco ne. I když jsme se snažili, aby naše soutěže, především pro členy Klubu, měly gradující tendenci, tak zde vidíme velkou rezervu. Proto přistupujeme k následujícím změnám.
A) Redukujeme počet závodů pořádaných spolkem na dva
1) Každý rok v červnu bude Velká cena spolku Rybářské žebříčky v kategoriích jednotlivci, ženy, mládež do 15ti let a veteráni – pouze pro členy Klubu Rybářské žebříčky - tento závod bude hodnocen se zvýhodněním + 10 bodů a bude nejprestižnějším závodem spolku. Má návaznost na bod B.
2) Každý rok v září Champions Cup (Pohár mistrů) – pouze pro vítěze jakéhokoliv závodu za předem dané období – závod je otevřený, tzn., že závodníci nemusí být členem Klubu
B) Změna stanovení časového rozpětí pro žebříčky Nově se stanoví období od Velké ceny do Velké ceny, tj. červen-červen, pokud nebude stanoven datum konání Velké ceny jinak. Velká cena se bude započítávat jako poslední závod dané sezony.
Odůvodnění: Největší množství závodů (více jak dvě třetiny) je pořádáno v období duben až červen kalendářního roku. V tomto období se také v podstatě za poslední roky zformovalo pořadí, které se již moc v druhém pololetí neměnilo, a závodníci pouze udržovali daný stav. Nyní bude situace opačná. Ve druhém pololetí roku se sice položí základ všem žebříčkům, ale hlavní bodové zisky se budou sbírat na jaře, kdy si každý bude moci vybrat každý týden ten svůj závod ve především ve své oblasti, který dobře zná a ví, že by mohl úspěšně bodovat. Navíc soutěž bude gradovat posledním závodem – Velkou cenou – s vyšším bodovým ohodnocením.
V návaznosti na výše uvedené se bude také měnit předávání ocenění za žebříčky. To bylo nyní v únoru, kdy to podléhalo složité organizaci a hlavně nebylo atraktivní pro členy Klubu z větších vzdáleností. Nyní předpokládáme, že většina členů Klubu bude mít zájem se Velké ceny zúčastnit, protože ihned po skončení rybářského závodu budou předány ceny za tento závod a zároveň trofeje a ocenění za žebříčky. Pozn.: Výsledky závodů s datem před Velkou cenou, které budou zaslány až po Velké ceně budou zveřejněny, ale již nebudou započítány.
Do nového žebříčku budou započítány závody, které se uskuteční den po konání VC.
Pravidla pro přechodné období
- Žebříčky – souběžně bude zveřejňován žebříček v dosavadní podobě od 1.1. do 31.12.2016 a souběžně žebříček 2016-2017 se započítáním výsledků od 29.9.2016.2016 (tj. po Mistrovství Klubu) do VC v roce 2017. Žebříčky by měly být poprvé zveřejněny v průběhu října.
- Předání ocenění bude na VC 2017 současně za rok 2016 a žebříček 2016-2017.
- Poháru mistrů se budou moci v roce 2017 zúčastnit vítězové závodů za období od 1.1.2016 do VC 2017. V dalších ročnících už podle daného období.
Příspěvky a přihlášky do Klubu
Přihlášky nových členů se nově přijímají od VC do 31.12. příslušného roku. V žebříčcích bude označen jako člen Klubu pouze ten, který bude přijat jako nový a stávající členové pouze pokud si prodlouží členství. Výše příspěvku 400,- Kč pro nové členy a 300,- Kč na prodloužení členství na další období se nemění.
Ženy, osoby starší 60 let a držitelé průkazu ZTP/P platí členské příspěvky ve výši 300,- Kč nebo prodloužení členství na další sezónu 250,- Kč.
Mládež do 15-ti let nově 100,- Kč noví členové a prodloužení členství zdarma. Zároveň s přihláškou je nutné zaslat souhlas rodičů, nebo kontakt na ně.
V přechodném období, tj. vlastně na půl roku, si dosavadní členové Klubu doplatí příspěvky na prodloužení do VC 2017 ve výši 150,- Kč (resp. ženy,veteráni a ZTP 125,- Kč), mládež zdarma, a to nejpozději do konce letošního roku.

 

 




Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.